Forum -> mrowienie, drętwienie, łzawienie oka, lewa strona

Tytuł:mrowienie, drętwienie, łzawienie oka, lewa strona
Autor:Iga
23.8.2011, 13:15
Witam Ponad miesiąc temu przez ponad tydzień miałam uczucie drętwienia, mrowienia lewej nogi i lewej ręki, do tego dochodziło lekkie łzawienie lewego oka, pojawiła mi się tez przez chwilę bezbarwna plama z boku oka, przesuwała się w lewo i zniknęła. Miałam tez ból z lewej strony od sera przez pache do łopatki, może jakiś nerwoból,ale czułam go przez tydzień. Po prawie dwóch tygodniach wszystkie objawy zniknęły. Teraz znowu zaczynam czuc mrowienie i drętwienie lewej ręki, nogi, podczas chodzenia czuję zmęczenie nóg od kolan w dół, do tego czucie mokrości w lewym oku. Co to może być, jakie badania powinnam wykonac i do kogo najpierw się wybrać. boję się że to SM, jestem w wieku 30 lat, ale nie mam w rodzinei pryzpadków SM

Tytuł:mrowienie, drętwienie, łzawienie oka, lewa strona
Autor:piotr
4.11.2011, 20:14
witam mam podobne objawy tylko ze z prawej strony nie mam zdiagnozowanego sm bo nic nie potwierdza tej choroby mam tylko podejrzenie jej i jestem w fazie diagnozowania. Zaczęło się w sierpniu najpierw noga i przeszło później po 2 tyg. oko a w październiku cała prawa strona skończyło się w szpitalu podejrzewali mnie, że to od stresu po 3 dniach udało się zrobić rezonans wykazał ogniska demielinizacyjne w lewej półkuli na początku stycznia kontrola i lekarz będzie zastanawiał się dalej. Nie trzeba mieć w rodzinie przypadków stwardnienia z tego co się orientuję to nie jest genetyczne. Pozdrawiam.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

gerontologia_polska.gifnadcisnienie-tetnicze.jpgporadnik_3.jpgfarmakoterapia.jpgpielegniarstwo.jpgsladami_zycia.jpg