Forum -> sclerosis multiplex

Tytuł:sclerosis multiplex
Autor:JeszczeŻyję
12.5.2010, 04:52
Mam 27 lat. Lekarz stwierdził u mnie sclerosis multiplex. Ile jeszcze będę żyła, mam małe dziecko, nie chcę umierać. Czy to nie jest niesprawiedliwe? Ludzie zdrowi popełniają samobójstwa, podczas gdy ja chcę żyć, ale jestem chora na śmiertelną i nieuleczalną chorobę... chcę wiedzieć ile jeszcze będę żyć, żeby zabezpieczyć jakoś córeczkę...

Autor:Natasza
12.5.2010, 04:52
A co to \"sclerosis multiplex\" tak na prawdę oznacza, czy to to samo co stwardnienie rozsiane?

Autor:wanda
9.1.2011, 02:24
multiplex sclerosis to jest stwardnienie rozsiane spokojnie nie znaczy ze zaraz sie na to umiera. Ja juz choruje 9-ty rok i nikt nawet nie zauwazy ze jestem xxx odpowiednich lekach gimnastyce i spokojnym trybie zycia mozna zyc.

Autor:Tomek
2.9.2011, 15:17
Od SM się nie umiera! Niewątpliwie jednak w późniejszym stadium choroby stwardnienie potrafi znacznie je uprzykrzyć (problemy motoryczne). Zapraszam do szerszej dyskusji na www(kropka)stwardnienie-rozsiane(kropka)org

Autor:ala
12.10.2011, 13:15
czy można zarazić swoje dziecko jak jest się w ciąży???

Autor:Ilona
25.10.2011, 23:02
Masz rację. Ja mam depresję i marzę o smierci a jestem zdrowa jak ryba, szkoda że tylko na ciele :-( Już sama nie wiem co jest gorsze, czy żyć bez sęsu w tej horobie czy mieć swiadomość że jest się chorym ale można z tym żyć normalnie i nadal cieszyć się życiem i córeczką. Kochaj życie jak tylko potrafisz, nawet z SM b o na to są leki, a na depresje tak naprawdę leku nie ma! Trzymam za Ciebie kciuki.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

gerontologia_polska.gifnadcisnienie-tetnicze.jpgporadnik_3.jpgfarmakoterapia.jpgpielegniarstwo.jpgsladami_zycia.jpg