ja juz osiem lat przyjmuje betaferon i tak jak Pawelek pisze trzyma mnie w pionie, czasem ma skutki uboczne takie jak grypa ale biore advil i jestem ok....(więcej)
Masz rację.
Ja mam depresję i marzę o smierci a jestem zdrowa jak ryba, szkoda że tylko na ciele :-(
Już sama nie wiem co jest gorsze, czy żyć bez sęsu w tej horobie czy mieć swiadomość ż...(więcej)
witam mam podobne objawy tylko ze z prawej strony nie mam zdiagnozowanego sm bo nic nie potwierdza tej choroby mam tylko podejrzenie jej i jestem w fazie diagnozowania. Zaczęło się w sierpniu najp...(więcej)
Mam 43 lat, jestem chory na SM Stwardnienie Rozsiane
Normalne ciśnienie które mam to zwykle 110-115 na 46 -52 a puls około 100 i więcej
co to może oznaczać...(więcej)
Witam
Słyszałam ostatnio stwierdzenie choroby autoimmunologiczne . Chciałabym się dowiedzieć na czym polega ta choroba . Proszę o informacje. ...(więcej)
Niestety mnie dotknął przyrost masy ciała. Nie ukrywam miałam też apetyt. Metypred brałam przez pół roku i zaczełam od 20 mg by zejść do 6 mg. Obawiam się, że nawet głodzenie nie na wie...(więcej)
Witam,
Jakiś czas temu po przebudzeniu chciałam wziąć telefon do ręki i sprawdzić, która jest godzina ale... moja prawa ręka nawet nie drgnęła. Przestraszyłam się bo w ogóle nie czułam l...(więcej)